Knygos „Diasporos profesionalai: kaip juos telkti kuriant Lietuvos gerovę“ pristatymas

Knygos „Diasporos profesionalai: kaip juos telkti kuriant Lietuvos gerovę“ pristatymas

ciubrinskas _gudelis_babravicius-2803Vasario 27 d., trečiosios Vilniaus knygų mugės dienos metu, buvo pristatyta knyga „Diasporos profesionalai: kaip juos telkti kuriant Lietuvos gerovę“. Knygos autoriai minėjo, kad šis leidinys – apie tai, kaip sutelkti visame pasaulyje pasklidusiu profesionalus lietuvius ar save su Lietuva siejančius žmones ir kartu kurti geresnę ateitį šaliai.
Pristatyme dalyvavo ne tik vieni iš knygos bendraautorių MRU Politikus ir vadybos fakulteto Viešojo administravimo instituto docentas Dangis Gudelis bei Socialinių inovacijų instituto direktorė ir tyrimų vadovė Ingrida Gečienė, bet ir Global Lithuanian Leaders projektų vadovė Lina Dusevičienė, knygos recenzentas VDU profesorius Vytis Čiubrinskas bei žygio per pasaulį ,,Misija Lietuva 100“ vadovas Gintautas Babravičius. Jis teigė, kad  yra labai džiugu, kai šia tema vystomi darbai ir idėjos: „Pasaulio
Lietuvos koncepcijoje MRU, GLL ir ,,Misija Lietuva 100“ yra partneriai ir dirbame dėl to paties tikslo – suvienyti Lietuvos diasporą padėti savo valstybei, perduoti savo žinias, gautas užsienio
universitetuose, įgytas tarptautinėse bendrovėse. Lyderių bei jaunų žmonių pritraukimas ir ryšio su Lietuva palaikymas yra naudingas abipusiai, todėl visi žingsniai šia kryptimi itin svarbūs“.

dangis gudelis_gintautas babravicius-2874Knyga „Diasporos profesionalai: kaip juos telkti kuriant Lietuvos gerovę“ autorių nuomone turėtų būti svarbi tiems, kurie domisi diasporos profesionalų galimybėmis prisidėti prie Lietuvos gerovės kūrimo. Joje apžvelgiami tas galimybes ribojantys ir jas įgalinantys veiksniai, pateikiamos diasporos įtraukimo  politikos ir diasporos organizacijų vadybos rekomendacijos.

Comments