URM įvyko susitikimas dėl balsavimo paprastinimo užsienyje gyvenantiems lietuviams

URM įvyko susitikimas dėl balsavimo paprastinimo užsienyje gyvenantiems lietuviams

balsaiUžsienio reikalų ministerijos kanclerė Jūratė Raguckienė balandžio 25 dieną susitiko su Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininku Zenonu Vaigausku ir aptarė galimybes gerinti balsavimo artėjančiuose Seimo rinkimuose organizavimą Lietuvos diplomatinėse atstovybėse, konsulinėse įstaigose ir pašto skyriuose, informacijos pateikimą ir prieinamumą, diskutavo dėl užsienio lietuvių aktyvumo rinkimuose didinimo.

Lietuvos Respublikos rinkėjai, gyvenantys užsienio valstybėse ar Seimo rinkimų dieną jose būsiantys, nuo gegužės mėnesio galės registruotis elektroninėje registracijos sistemoje, kuri suteiks galimybę rinkėjams, pageidaujantiems balsuoti užsienyje, per kelias minutes užsiregistruoti balsavimui ir būti įtrauktiems į atitinkamos Lietuvos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos rinkėjų sąrašus.

Lietuvos atstovybių sąrašą, adresus, interneto puslapių, elektroninio pašto adresus ir telefono numerius galima rasti Užsienio reikalų ministerijos interneto puslapyje.

Išsami informacija apie artėjančius Seimo rinkimus yra skelbiama Vyriausiosios rinkimų komisijos svetainėje www.vrk.lt ir www.rinkejopuslapis.lt.

Daugiau informacijos čia.

Comments