„Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime“ – ir kvietimas prisijungti prie reikšmingų Lietuvai iniciatyvų

„Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime“ – ir kvietimas prisijungti prie reikšmingų Lietuvai iniciatyvų

T.Kaltenis A.Kauspedas G.Babravicius Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas PLJS Misija Lietuva 100Šį savaitgalį, liepos 8 – 10 dienomis, Visuomenės harmonizavimo parke Prienų rajone įvyks jau trečiasis Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas (PLJS 2016). Renginio, kurį globoja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, metu susitikimo dalyviai bus kviečiami ne tik linksmintis žinomiausių Lietuvos atlikėjų koncertuose, bet ir įsitraukti į diskusijas, klausytis pranešimų ir kitaip aktyviai bei naudingai praleisti antrąjį liepos savaitgalį.

,,Misija Lietuva 100″ kvies susitikti 

Kasmet Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas sutraukia tūkstančius aktyvių lietuvių iš viso pasaulio. Išskirtinei publikai šiemet bus pristatytas ir Lietuvos Respublikos šimtmečiui paminėti skirtas žygis per pasaulį „Misija Lietuva 100”. Renginio erdvėje bus galima ne tik pabendrauti su žygio organizatoriais bei dalyviais, bet ir iš arti apžiūrėti ekstremaliems keliams paruoštą visureigį bei stovyklavietės įrangą. „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime galima sutikti galybę aktyvių lietuvaičių, kurių dalis net negyvena mūsų šalyje. Kartu diskutuosime apie Pasaulio Lietuvos idėją, kviesime prisijungti vienijant po visą planetą pasklidusius tautiečius bei stiprinant tarpusavio ryšį tarp jų ir tėvynėje likusių lietuvių. Džiaugiamės, galėdami dalyvauti renginyje, kuris, išsaugodamas smagaus festivalio dvasią, tuo pačiu kviečia dalyvius tobulėti bei ieškoti atsakymų į svarbius bei aktualius klausimus,“ – teigė žygio „Misija Lietuva 100“ vadovas Gintautas Babravičius. Pagrindinis žygio organizatorius neslėpė, kad tokių renginių metu yra atsiradęs ir ne vienas pagrindinės „Misija Lietuva 100“ komandos narys. „Žinoma, tokio masto įvykiui suorganizuoti prireikia gausybės savanorių rankų. Neslėpsiu, kartais aktyviausi savanoriai tampa ir pilnaverčiais žygio dalyviais. Kas žino, gal tokių atsiras ir šio renginio metu,“ – galimybes atskleidė G. Babravičius.

Norintiems – gausybė veiklų

Kaip niekad gausus ir įspūdingas ir renginio pranešėjų sąrašas. Jame puikuojasi tokios asmenybės, kaip lietuvių kilmės Holivudo aktorė Rūta Lee, „Misija Lietuva 100“ ambasadorius bei grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, žmogaus teisių aktyvistė Taffan Ako Sharif, lietuviams puikiai pažįstama atlikėja Jurga Šeiduikytė, dainininkas Marijus MikutavPasaulio lietuvių jaunimo susitikimas PLJS Misija Lietuva 100ičius, Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edvinas Eimontas ir daug kitų. Diskusijose dalyvaus Lietuvos verslo, politikos bei žiniasklaidos grietinėlė: žurnalo „IQ“ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius, „Verslo žinių“ vyriausias redaktorius Rolandas Barysas, UAB „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė ir t.t.

Melomanai turėtų džiaugtis išskirtiniu lietuviškų atlikėjų koncertų sąrašu: klausytojų ausis džiugins Andrius Mamontovas, G&G Sindikatas, Golden Parazyth, Beissoul & Einius, Garbanotas bosistas, Erica Jennings ir gausybė kitų puikiai žinomų scenos grandų ar išskirtinių jaunųjų atlikėjų.

Daugiau apie renginį.

Daugiau apie „Misija Lietuva 100“.

Comments