Neįtikėtina: panevėžietis iš Anglijos į Lietuvą parmynė dviračiu (lrytas.lt)

Neįtikėtina: panevėžietis iš Anglijos į Lietuvą parmynė dviračiu (lrytas.lt)

vogul2900 kilometrų. Tokį didvyrišką atstumą įveikė iš Anglijos į Lietuvą dviračiu grįžęs 24-erių Arnas Vogulys. Vaikinas iš Korbio miesto į gimtąjį Panevėžį parmynė vos per 26 dienas! Praėjusiais metais A.Vogulys Vilniaus Gedimino technikos universitete baigė statybos inžinerijos bakalauro studijas bei nusprendė išvykti padirbėti į Angliją.

Būtent ten lietuviui kilo mintis, kodėl jam į Lietuvą grįžus ne tradiciniu būdu, bet dviračiu. „Labai daug domėjausi tokiomis kelionėmis, tad pagalvojau, kodėl aš negalėčiau. Balandžio mėnesį suplanavau tikslias datas, kada išvyksiu ir kada grįšiu“, – lrytas.lt apie idėjos užuomazgą pasakojo A.Vogulys. Per dieną panevėžietis numindavo apie 100 kilometrų, o kartais ir daugiau. Pasak A.Vogulio, rekordą (150 km) jis pasiekė keliaudamas didžiausioje Vokietijos saloje, o mažiausiai kilometrų – 70 – įveikė vykdamas iš Hagos į Amsterdamą. Iki šio žygio lietuvis kiek ilgesnes keliones dviračiu turėjo tik du kartus, abu – keliaudamas iš Vilniaus į Panevėžį. „Mėnesį prieš kelionę stengiausi kuo daugiau važinėti dviračiu. Numindavau labai įvairiai – vieną dieną 30 km, kitą – 100 km. Darbe tekdavo dirbti viršvalandžius, tad prieš kelionę neturėjau daug laiko pasiruošti žygiui. Likus dviem savaitėms iki kelionės, išvažiavau į bandomąjį žygį. Vieną dieną nuvažiavau 80 km, kitą – 70 km. Apsistojau kempinge, nes norėjau išbandyti dviračio krepšius, čiužinį, palapinę, miegmaišį ir kitus daiktus, reikalingus kelionei“, – prisiminė A.Vogulys.

Kelionės metu panevėžietis miegodavo po 5-8 valandas, bet net ir pasiekęs nakvynės vietą ne visada nepuldavo ilsėtis – vykdavo apžiūrėti lankytinų to miesto vietų. Jei bevažiuojant dviračiu pasitaikydavo gražių vietų tame regione, A.Vogulys stabtelėdavo ir prie jų. „Miegodavau kempinge arba pas žmones, kuriuos susiradau per „couchsurfing“ (programa, kurios pagalba galima rasti nemokamą nakvynę žmonių namuose – aut. past.). Šį dalyką išbandžiau pirmą kartą ir labai patiko. Anglijoje gyvenau pas ispaną, Prancūzijoje – pas afrikietį, Olandijoje – pas kinę. Dar teko pernakvoti pas žmones Vokietijoje ir Belgijoje, juos labai sudomino mano kelionė“, – tikino A.Vogulys.

Minant tokį atstumą, techninių problemų su dviračiu išvengti neįmanoma. A.Vogulys su jomis susidorojo gana lengvai. „Teko keisti dviračio galinį permetėją, nes kai važiavau Lenkijos keliais, jis įsipainiojo į žolę bei nulinko į rato pusę. Tam kartui atitiesinau ir kai pasiekiau kitą didesnį miestą, nusipirkau naują bei pasikeičiau. Dviračio kameros prakiuro gal aštuonis kartus, bet keičiau tik dukart. Taip pat nulūžo apatiniai krepšių laikikliai, bet tai daug nemalonumų nepridarė“, – vardijo vaikinas. Kelionė iš Anglijos į Lietuvą lėktuvu kainuotų apie 100 eurų. Dviračiu parminti nusprendęs A.Vogulys penkis kartus viršijo šią sumą. Tiesa, dėl to jis nė kiek nesigaili. „Bandžiau numatyti, kiek išleisiu maistui, kempingui, bet kiekvienoje šalyje labai skiriasi kainos. Anglijoje kempingai brangiausi, o Lenkijoje pigiausi. Išleidau apie 500 eurų, kažkur tiek ir buvau numatęs prieš kelionę. Tai nėra daug, palyginus, kiek ilgai keliavau ir kiek daug visko pamačiau, – nesigailėjo A.Vogulys. – Ar kelionės metu neatsirado sveikatos sutrikimų? Jų buvo tik likus savaitei iki kelionės ir truputį kelionės metu, nes peršalau darbe. Bet po penkių dienų aktyvaus minimo visos ligos dingo (juokiasi).“ Įveikęs vieną žygį, A.Vogulys sustoti nežada: dar šiemet jis planuoja dviračiu pasiekti Suomiją.
Skaitykite daugiau.

Comments