Lietuva pakilo Pasaulio banko Logistikos reitinge (investlithuania.lt)

Lietuva pakilo Pasaulio banko Logistikos reitinge (investlithuania.lt)

investPasaulio banko paskelbtame šių metų Logistikos reitinge (angl. Logistics Performance Index – LPI) Lietuva žymiai pagerino savo rodiklius ir užima 29 vietą (46 vieta 2014 m.), lenkdama artimiausius kaimynus.

Latvija užima 43 vietą (nukrito iš 36 pozicijos), Estija – 38 (pakilo iš 39 pozicijos), Lenkija – 33 (nusileido iš 31 vietos), Suomija – 15 (žengė iš 24 pozicijos), Rusija – 99, o Baltarusija – 120 vietą. Kinija lenkia Lietuvą dviem pozicijomis.

Pirmajame dešimtuke – Vokietija, Liuksemburgas, Švedija, Nyderlandai, Singapūras, Belgija, Austrija, Jungtinė Karalystė, Honkongas ir JAV.

Pagal Pasaulio banko duomenis Logistikos reitingas sudaromas nuo 2007 m. Juo siekiama padėti šalims įvertinti savo galimybes ir kylančius iššūkius logistikos srityje bei nustatyti, kaip jos galėtų pagerinti savo veiklą. Po 2007 m. logistikos reitingai buvo sudaryti 2010, 2012, 2014 ir šiais metais.

Sudarant reitingą 160 pasaulio šalių transporto sistema vertinta pagal šešis komponentus – šalių muitines, infrastruktūrą, tarptautinių krovinių gabenimą, logistikos paslaugų kokybę, galimybę sekti krovinių judėjimą, punktualumą. Lietuva šiais metais pagerino visus šiuos rodiklius.

Daugiau informacijos.

Comments