13 diena (2016-08-11)

13 diena (2016-08-11)

08:00 Išvykimas. Šįryt įvyko pirmasis ekspedicijos išsiskyrimas. „Labai natūralu, kad keliaudami turime ribotą laiką, o kartais tiesiog būtina nufilmuoti vieną ar kitą objektą, dalyvauti kokiame nors susitikime. Kaip tyčia, susikirto susitikimas su Bergeno lietuvių bendruomene ir Svartisen ledyno filmavimai su Michael Mattig—Gerlach. Ilgesnėse ekspedicijose ši praktika — įprasta. Dalis ekspedicijos dalyvių keliaus lėčiau ir pakeliui įamžins nuostabią Norvegijos gamtą, o aš, operatorius Ignas Veršinskas ir ekstremalas Linas Samaška, keliaujame tiesiai ant ledyno,“ — pasakojo ekspedicijos vadovas G. Babravičius.

12:00 Tvinde fossen. Legendos teigia, kad tai — amžinos jaunystės krioklys. „Merginos, jeigu gersite iš čia vandenį, visai suvaikėsite,“ — jauniausias ekspedicijos dalyves įspėjo „Baltoskandijos akademijos“ vadovas Arūnas Bliūdžius.

15:00 Borgund stavkirke –  tai trijų navų medinė bažnyčia, statyta XII-XIII a. „Iš Skandinavų galėtume pasimokyti, kaip saugoti savo kultūrinį paveldą. Kiekviena bažnyčios stogo medinė lentelė yra perdaryta rankomis. Jie perstato ir išsaugo autentiškus pastatus, vietoje to, kad juos sulygintų su žemėmis ir toje vietoje pastatytų didžiulius dangoraižius,“ — stebėjosi žygio dalyvė Evelina Razmutė.

20:00 Trolių keliai. Keliaudami per Skandinaviją „Baltoscandia 2016“ dalyviai išsikėlė tikslą užfiksuoti ypatingus gamtos objektus, kurių Norvegijoje — ypač gausu. Trolių kelias visiems įsiminė, kaip viena įspūdingiausių vietų.

 

Comments