14 diena (2016-08-12)

14 diena (2016-08-12)

08:00 Išvykimas. Šiandien į priekį pradėjo veržtis Lietuvos geografų sąjungos (LGD), VšĮ „Baltoskandijos akademija“ ir LŽS Kelionių ir pramogų klubo ekipažai. „Daliai mūsų Rugsėjo 1-oji — viena svarbiausių dienų metuose. Kad ir kaip norėtume, deja, darbai nelaukia, todėl privalome grįžti į Vilnių kiek anksčiau. Pakeliui dar laukia Turku, Tartu ir Latvijos universitetai bei konferencijos juose,“ — teigė LGD prezidentė Genovaitė Kynė.

11:00 Atlanto kelias. Tai kelias, kuris yra pripažintas amžiaus konstrukcija, „The Guardian“ sudarytame „Best Road Trip“ sąraše, jis pripažintas geriausiu. „Įdomus faktas, kad šis nacionaliniu turistiniu keliu pripažintas objektas anksčiau buvo mokamas, tačiau vos jam atsipirkus valstybė mokėjimą nuėmė. Manau, tai labai neblogas pavyzdys, kaip sukurti traukos centrais tampantys objektai galiausiai valstybei nekainuoja, tačiau iš jų nėra ir pelnomasi,“ — stebėjosi žygio administratorė Evelina Razmutė.

22:00 Susitikimas su Michael Mattig—Gerlach. Ekipažas, nuskubėjęs prie Svartisen ledyno jau vakare susitiko su vokiečių prodiuseriu M. Mattig—Gerlach. „Nors ir kaip stengtumeisi suplanuoti laiką ir maršrutą, tačiau kelyje visuomet gali susidurti su netikėtumais. Šiandien keliaudami link susitikimo vietos galiausiai turėjome važiuoti pro Švediją — mums reikalingas kelias buvo uždarytas dėl dviračių varžybų. Vis dėlto, galiausiai susitikome su Michael ir rytoj jau galėsime pradėti filmavimus,“ — pasakojo ekspedicijos vadovas Gintautas Babravičius.

Comments