Danas Macijauskas (g. 1982 m.)

Danas Macijauskas (g. 1982 m.)

Macijauskas DanasDanas Macijauskas. Gimė 1982 09 01, mokės Kauno Šilainių vidurinėje mokykloje 1988-2000 m. Studijos Vytauto Didžiojo universitete, informatikos fakultete 2001-2005 m. Esu gimęs ir augęs Kaune, bet jau daug metų nebesu kaunietis. Sako, kad jeigu išvažiavai iš miesto ir jame nebegyveni – tai negali sakyti, kad esi to miesto gyventojas. Bet visada grįžtu į šį miestą.“ Keliautojas Danas Macijauskas savo namais laiko visą pasaulį. Dirbdamas atsitiktinius darbus jis jaučiasi laimingas ir nebeieško gyvenimo prasmės materialiuose dalykuose. „Pirmą kartą į užsienį išvažiavau dvyliktoje klasėje. Tą kartą viskas sekėsi gerai. Studijuodamas išvažiavau į Ameriką, Didžiąją Britaniją – labai patiko. Lyg ir užsikrėčiau, bet daugiau nebuvo galimybių.“

Prieš trejus metus D.Macijauskas buvo tokioje gilioje duobėje, kad  vienintelė išeitis tąkart atrodė nusipirkti muilo ir virvės. Paimtos didžiulės paskolos būstui įsigyti, perpus sumažėjęs atlygis už darbą, artimiausio žmogaus netektis, nuolatinė įtampa bei grasinimai darbe – viskas slėgė.

Vyras, kurio aistra fotografija, dirbo garso ir vaizdo montuotoju televizijoje. Galų gale vyras apsisprendė, kad reikia viską keisti, ir išėjo iš darbo. Kelis mėnesius, kaip pats sako, bandė imituoti laimę. Tačiau 2010-ųjų rudenį suprato, kad tuštumą užpildęs tuštuma, nesijaučia geriau, todėl daug nemąstydamas nusipirko bilietą į vieną pusę ir išvyko į Filipinus. Nuo to prasidėjo jo kelionės.

D.Macijauskas keliauja ir kelionėse užsidirba fotografuodamas ir filmuodamas. Pradžioje Danas išbandė „Workaway“ – pasaulinis tinklą, siūlantį keisti požiūrį į keliavimą ir pažinti kitas šalis dirbant. Tai nėra darbas griežtąja prasme, atlyginimo čia niekas nemoka, tačiau už kelias valandas savanoriško darbo, gali gauti lovą ir maisto, o tai juk jau visa ko pradžia. Tačiau vėliau jam teko  dirbti su garsiomis „Adidas“, „Max Factor“, „Vogue“, „Head&Shoulders“ firmomis.

Comments