Gintaras Labutis (g. 1962 m.)

Gintaras Labutis (g. 1962 m.)

Labutis GintarasGintaras Labutis. Gimė 1962 m. spalio 8 d. Fizikas, gamtos mokslų daktaras, verslo konsultantas, keliautojas, Mokslų akademijos turistų klubo prezidentas (1988 – 1989; 1996 – 2008) ir visuomeninis vedlys į kalnus, smuikininkas, trijų vaikų tėvas.

Jis ne tik konsultuoja ir skaito paskaitas finansų planavimo, įmonės strategijos ir pokyčių valdymo bei kt. temomis, bet ir gražina bei puoselėja Vilnių, kuria vis naujus kelionių maršrutus. Kelionių aistros pradžia – kalnai. „Tai neatsiejama mano gyvenimo dalis. Su šeima ir draugais ypač pamėgome keliones po Lietuvą – jau daugiau nei dešimt metų keliaudami automobiliais esame aplankę daugelį gerai žinomų ir pamirštų vietovių.“

„Dar būdamas studentas svajojau, kad vieną dieną Vilnius prabus ir neberas ant  Mokslininkų namo bokšto kūjo ir pjautuvo. Tačiau įgyvendinti tą berniokišką idėją pavyko tik nepriklausomos Lietuvos laikais. Tuomet dirbau Mokslų akademijos Puslaidininkių fizikos institute ir kasdien kaip gyvą priekaištą pro laboratorijos langus matydavau Mokslininkų namų bokšto viršūnėje besipuikuojantį kūjį ir pjautuvą. Su kolegomis bendraminčiais nuėjome į Miesto plėtros departamentą ir gavome leidimą. Jame buvo parašyta: „Mokslų akademijos turistų klubui leidžiama pašalinti pasenusius simbolius“.

Tuomet man pravertė kalnuose įgyti alpinisto įgūdžiai. Kopėme į bokštą virvėmis, o visa ekspedicija truko apie 6 valandas, nes kas 15-20 minučių tekdavo leistis žemyn pailsėti. Dabar tą kūjį ir pjautuvą saugome Mokslų akademijos turistų klube kaip tų laikų simbolį.

Gintaro Labučio devizas: „Dalykams, kurie man įdomūs, aš visuomet turiu laiko“ .

Comments