Vilius Janulis (g. 1969 m.)

Vilius Janulis (g. 1969 m.)

Janulis ViliusVilius Janulis – patyręs keliautojas. Gimė 1969 m. kovo 19 d. 1988 m. perėjęs Sovietų Sąjungos sieną, gyvena Švedijoje ir jau daugiau nei 20 metų keliauja po Lotynų Amerikos šalis. Fotoaparatu įamžina Amazonės džiunglių gamtą ir, žinoma, jose gyvenančius žmones. Atvykęs į Lietuvą, demonstruoja nuotraukas, tokiu būdu plėsdamas ne tik savo, bet ir kitų pasaulio pažinimą.

Gyvenu Švedijoje nuo 1988 metų. Gyvendamas tarybinėje Lietuvoje visada domėjausi kelionėmis, geografija, gamta. Labiausiai iš visų žemynų mane traukė Pietų Amerika, o ypač Amazonės regionas. Skaičiau knygas, žurnalus – viską, ką rasdavau. Tuo metu Sovietų Sąjungoje norėti nuvykti į kitą žemyną buvo paika neįgyvendinama svajonė. Žinojau, kad jeigu tik svajosiu ir nieko nedarysiu, taip niekada ir nepamatysiu Pietų Amerikos.

1988 metais mane pašaukė tarnauti į sovietų armiją, ir tada pats sau pasakiau – atėjo laikas, daugiau laukti nebegaliu. Vėliau sužinojau, kad pasilikęs būčiau pakliuvęs į karo laivyną ir tarnavęs trejus metus. Nusprendžiau siekti svajonės ir bėgti iš šalies. 1988 m. rudenį perėjau Sovietų Sąjungos ir Suomijos sieną.

Po Pietų Ameriką keliavau jau 15 kartų. Pirmą kartą nuvykau1993-ais, būdamas dvidešimt trejų. Mano kelionių tikslas yra fotografuoti ir rinkti dokumentinę medžiagą apie gamtą, kaip gyvena žmonės, kaip atrodo aplinka, kuri laikui bėgant sparčiai keičiasi. Žinoma, man patinka ir paprasčiausiai keliauti. Stengiuosi aplankyti atokias vietoves.

Comments