Vytautas Bukauskas (g. 1962 m.)

Vytautas Bukauskas (g. 1962 m.)

Bukauskas VytautasVytautas Bukauskas. „Aš, Vytautas Bukauskas, gimiau 1962 gegužės 8 dieną Vilniuje. Esu vedęs, auginu tris vaikus.

1980 metais baigiau Vilniaus 23 vidurinę mokyklą ir įstojau į Vilniaus technikos universitetą (VISI) ( dabartinis Gedimino technikos universitetas), kurį su pagyrimu baigiau 1985 metais.

Nuo 1985 metų pradėjau domėtis kelionėmis. Altajuje “Rericho kelyje” prasidėjo mano kelionės Himalajų link. Eidamas pėsčiomis, važiuodamas dviračiu, plaukdamas baidare, kopdamas į kalnus ir leisdamasis po žeme, apkeliavau buvusią TSRS nuo Karpatų kalnų ir Karakumų dykumos iki Kurilų salų. Daug kartų dalyvavau ir vadovavau aukščiausio sudėtingumo kelionėms kalnuose.

Nepakartojama gamtos įvairovė, jos grožis, noras dar kartą išgyventi kelionių įspūdžius ir juos pateikti kitiems paskatino paimti į rankas kino, video ir fotokamerą.

1995 m. baigiau fotografijos mokyklą ir įsigijau fotografo specialybę.

1996 m. karate (Shotokan) juodas diržas (1danas ).

Nuo 1991 m. specializuojuosi kelionėms į Rytų šalis. Per kelionių dešimtmetį į šiuos kraštus praėjau kalnų takais, vedančiais prie aukščiausių pasaulio viršūnių. Mačiau aštuonias iš keturiolikos aukščiausių pasaulio viršūnių.

Taip pat daugelį žemės vietų, vadinamų “pasaulio stebuklais”.

1991 metų pavasarį ruošiant lietuvių ekspediciją į Everestą, pirmą kartą pabuvojau Nepale.

1991 metų rudenį pirmasis iš Lietuvos pakilau iki Everesto bazinės stovyklos ir pamačiau Everesto pietinę pusę. Tos kelionės pagrindu 1992 m buvo sukurtas video filmas “Laiptai į Everestą“ laimėjęs pirmą vietą Lietuvos turistinių filmų festivalyje ir kelis kartus rodytas per LTV.

Nuo 2009 m. „Lietuvos žurnalistų sąjungos narys“, LŽS Kelionių ir pramogų klubo narys, Vilniaus keliautojų klubo narys, kelionių žurnalo „Kelionės ir pramogos“ redakcinės kolegijos narys.

Comments