6 diena (2016-08-04)

6 diena (2016-08-04)

10:00 Konferencija Kopenhagos universitete. Įvyko jau ketvirtoji „Baltoscandia 2016“ konferencija. Lietuvius pasitiko Karališkosios danų geografijos draugijos viceprezidentas Henrik Breuning-Madsen  bei generalinis sekretorius Søren Kristensen, kalbėję apie jūrinės valstybės žemės planavimo bei naudojimo pokyčius, taip pat pasidalinę geografų draugijos organizavimo patirtimi bei principais. Po konferencijos ekspedicijos dalyviai buvo pakviesti į muziejų, kuriame yra eksponuojamas medalis skirtas danui Vitui Beringui. „Sudėtingiausia žygio per pasaulį „Misija Lietuva 100“ dalis — sava eiga visureigiais įveikti Beringo sąsiaurį. Tikiu, kad bus smagu prisiminti, kad pirmojoje ekspedicijoje aplankėme ir jo tėvynę Daniją,“ — teigė žygio dalyvis Linas Samaška.

13:00 Kopenhaga. Ekspedicijos dalyviai aplankė žinomiausias Kopenhagos vietas, tarp kurių — Mažoji undinėlė, laisvoji respublika Kristianija, Karalienės rūmai Amalienborg ir t.t. „Dar sykį įsitikinome, kad lietuviškų pėdsakų galime rasti bet kur. Kopenhagos Šv. Anos aikštėje Tomas Venclova apsisprendė galiausiai emigruoti ir parašė eilėraštį „Ruduo Kopenhagoje“.

20:00 Dragor žvejų kaimelis. Apsistoję ant jūros kranto esančiame žvejų kaimelyje ekspedicijos dalyviai grožėjosi, į UNESCO paveldą įtraukta XVII a. pastatyta gyvenviete tiesiai ant jūros kranto.

Comments