7 diena (2016-08-05)

7 diena (2016-08-05)

11:00 Frederiksborgo pilis. Ekspedicijos „Baltoscandia 2016“ dalyviai lankėsi Danijos Frederiksborgo pilyje, kuri yra didžiausia ir gražiausia visoje Danijoje. Pilies bažnyčioje prie kitų valstybių herbų galime išvysti ir Algirdo Brazausko dovanotą Vytį.

13:45 Karalienės Margaretės II-osios vasaros rezidencija, Fredensborgas.

15:00 Hamleto (Kronborgo) pilis. Tai pilis, kurioje vyksta žymiojo V. Šekspyro „Hamleto“ veiksmas. Kasmet rugpjūtį ten vyksta tradicinis Šekspyro festivalis. Čia yra pasirodžiusi ir Eimunto Nekrošiaus trupe. Didžiausias lietuvybės pėdsakas Hamleto pilyje — 1831 m. sukilimo vado Antano Gelgaudo anūko Jono Gelgaudo (John Gielgud) nuotrauka tarp geriausių Hamleto vaidmenų atlikėjų. „Šioje pilyje J. Gelgaudas pasirodė net du kartus kaip aktorius, o vieną sykį atvežė savo režisuotą pjesę. Yra sakoma, kad jis — geriausias Didžiosios Britanijos Šekspyro dramų vaidmenų atlikėjas XX a.,“ — teigė Arūnas Bliūdžius.

19:00 Oresundo tiltas. Į Švediją ekspedicijos dalyviai pervažiavo 2000 m. pastatytu antru pagal ilgį Europoje tiltu. 16 km besitęsiantis statinys trečdalį eina po, trečdalį — virš vandens, o dar trečdalį sudaro dirbtinė sala.

Comments