Darius Vaičiulis

Darius Vaičiulis

Vaiciulis DariusDarius Vaičiulis. D. Vaičiulis yra įmonės Kaune Spaineta, UAB vadovas. 2003 m. įkopė Himalajuose į Cho Oyo 8200 m. Kaunietis verslininkas alpinizmu pradėjo domėtis vos prieš kelis mėnesius. Iš tiesų jis net nėra alpinistas, tik nuolat stengiasi rasti būdų, kaip kuo ekstremaliau ir įdomiau praleisti atostogas. “Gulėti paplūdimyje ir degintis saulėje – ne man”, – sako tikras adrenalino fanatikas.

Everestą, kurio 8848 metrų viršūnė stūkso Himalajų kalnyne, įkopė 2007 m.  gegužės 21-ąją. Ekspediciją sudarė trylika narių, du “Discovery” televizijos kanalo operatoriai ir keturi gidai.

Žygis nebuvo lengvas: pasitraukti iš jo teko trims alpinistams. Po varginančios, du mėnesius trukusios kelionės ir dviejų dienų kopimo į viršukalnę D.Vaičiuliui buvo sunku patirti net saldų pergalės džiaugsmą. Darius buvo ketvirtasis lietuvis įkopęs į aukščiausią planetos viršukalnę.

“Iš pradžių buvau labai pavargęs ir net nelabai mąsčiau apie tai, kad esu viršūnėje. Tiesiog atsisėdau ir bandžiau “atgauti kvapą”. Tik po maždaug dvidešimties minučių pradėjau atsipeikėti ir žvalgytis aplink”, – pirmuosius įspūdžius aukščiausioje pasaulio viršukalnėje prisiminė verslininkas. D.Vaičiulis pasakojo, kad sunkiausia jam buvo įveikti atkarpą tarp ketvirtosios stovyklos iki Everesto viršūnės: “Ta valanda buvo išties kritiška.” 2011 m. Darius su aštuoniais lietuviais dalyvavo ekspedicijoje „Denali Lituanica 2011“ ir įkopė į aukščiausią Šiaurės Amerikos viršūnę Denalį arba McKinley (6194 m).

Comments