Goda Čiplytė

Goda Čiplytė

Ciplyte GodaGoda Čiplytė. Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos anglų kalbos mokytoja ir aistringa keliautoja Goda Čiplytė tikrai galėtų pasigirti išskirtine ištverme ir drąsa. 1998 metais ji leidosi į dviračių žygį aplink pasaulį ir įrodė, kad moteris, jei nori, gali viską.

1998 metų liepos 21 dieną, keturi keliautojai savanoriai iš Lietuvos – fizikas Sigitas Kučas (komandos žygio vadovas), ekonomistas Edvardas Žižys, istorijos studentas Gediminas Vasiliauskas ir kalbininkė Goda Čiplytė, – išvyko į Didįjį tūkstantmečio taikos žygį dviračiais aplink pasaulį. Startas – Sietlo Vestleiko parke (JAV) rugpjūčio 6-ąją. Finišas – 2000-ųjų sausio 1-oji Japonijos mieste Hirosimoje.
Taikos žygio maršrutas driekėsi per keturis pasaulio žemynus. Tarptautinę grupę sudarė dešimt žmonių. Į šią avantiūrą susiruošė dviratininkai iš JAV, Vokietijos, Turkijos, Meksikos, Kroatijos, Lenkijos, Peru ir Lietuvos. Pakeliui prisidėjo ir bent dalį kelio kartu važiavo visi norintys. Daugiau negu 600 žmonių ilgesniam arba trumpesniam laikui buvo įsitraukę į žygį. Per 525 dienas apkeliavo pasaulį, aplankė 45 šalis Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Afrikoje, Europoje bei Azijoje. Nuvažiavo 23 500 kilometrų dviračiais. 2013 m. parašė knygą “Ir aš buvau Afrikoje”.

Comments