2016 m. sausio 22-24 d., ,,Parodoje ADVENTUR 2016 pristatyta ,,Misija Lietuva 100″

2016 m. sausio 22-24 d., ,,Parodoje ADVENTUR 2016 pristatyta ,,Misija Lietuva 100″
a 160122 Adventur GBf (4) - apd
Toyota Land Cruiser 80

Sausio 22-24 dienomis parodų rūmuose „Litexpo“ vyko 4-oji turizmo ir laisvalaikio paroda  „Adventur 2016”. Ketvirtojoje salėje lankytojų akį traukė ir žygio „Misija Lietuva 100“ stendas, kuriame buvo galima ne tik pabendrauti su komandos nariais, bet ir iš arti apžiūrėti kelionei pasirinktą „Toyota Land Cruiser 80”.

Žygio vadovas Gintautas Babravičius juokavo, kad už visureigių paruošimą atsakingas Vaidotas Marozas nespėjo smalsuoliams pasakoti apie pagrindinius patobulinimus, numatytus ekstremaliomis sąlygomis 200.000 km įveikti ruošiamiems automobiliams. Žygio IT bei reikalingą navigacinę įrangą pristatinėjo Vilius Aleksandrovas, apie su sveikata ir medicina susijusius aspektus buvo galima klausti Ievos Kieraitės-Aleksandrovos ir Vaivos Marozienės, kurių rūpestis – tinkamai paruošti komandos narius, taip pat užtikrinti įmanomą pagalbą visos kelionės metu.

Parodoje Lietuvos verslo konfederacijos iniciatyva buvo surengta diskusija apie miestų konkurencinių pranašumų paiešką, kurioje dalyvavo „Misija Lietuva 100“ vadovas G. Babravičius, žygio komandos narys architektas ir „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, keliautojas ir SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda bei LR URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento vadovas Artūras Vazbys.

Šeštadienį G. Babravičius kartu su rašytoju, fotografu bei raiteliu Gintaru Kalteniu pasakojo apie projektą „Pašto kelias: Latvija, Lietuva Lenkija 2014”, sekmadienį buvo pristatyta žygio organizatorių VšĮ „Klajūnų klubas“ veikla, o iš karto po to, dalyvaujant V.Marozui, „Misija Lietuva 100“ partnerių kelionių agentūros „Estravel“ renginyje susidomėjusiems žiūrovams  buvo aptariamos galimybės norintiems prisijungti ir dalyvauti žygio etapuose.

G.Babravičius džiaugėsi, kad besidomintys parodos metu pildė savanorių anketas, įvyko daug naudingų pokalbių su specialiai atvykusiais bekelės autosporto entuziastais, taip pat keliautojais, turinčiais didelę patirtį ir naujausią informaciją, apie atskirus būsimo žygio etapus.

b 160122 Adventur Marozo Vaido foto (7a)
Jo Ekscelencija Japonijos ambasadorius Lietuvoje ponas Toyoei Shigeeda ir žygio vadovas Giintautas Babravičius

Su Jo Ekscelencija Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje ponu Toyoei Shigeeda parodos metu įvyko dalykiškas pokalbis, kuris bus pratęstas artimiausiu metu, taip pat savo apsilankymu „Misija Lietuva 100“ organizatorius pagerbė žygeiviams talkinantis ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.

Nuotr. V. Marozas, G. Babravičius, T. Grišius, A. Kiaušinis, V. Jankevičius.

 

Comments
Leave a reply

You must be logged in to post a comment.