Į ekstremalų žygį per pasaulį susiruošę keliautojai savo sveikatą patikės Vilniaus „Centro poliklinikai“

Į ekstremalų žygį per pasaulį susiruošę keliautojai savo sveikatą patikės Vilniaus „Centro poliklinikai“

IMG_5145Žygiui per pasaulį „Misija Lietuva 100“ besiruošiantys keliautojai savo sveikatą patikės Vilniuje įsikūrusiai Centro poliklinikai. Žygio per pasaulį vadovas Gintaro Babravičius ir Centro poliklinikos direktorius dr. Kęstutis Štaras pasirašė tai patvirtinančią bendradarbiavimo sutartį.

„Ilgametė patirtis rodo, kad net ir į nedidelę ekskursiją geriau vykti visiškai pasiruošus. Labai džiaugiuosi, kad iki žygio per pasaulį ir visus trejus metus jam vykstant mūsų sveikata rūpinsis aukščiausio lygio profesionalai,“ – teigė G. Babravičius.

,,Centro poliklinika” konsultuos per nuotolį

„Misija Lietuva 100“ dalyvė atsakinga už sveikatą bei mediciną Ieva Kieraitė-Aleksandrova teigia, kad šis bendradarbiavimas žygio per pasaulį dalyviams gyvybiškai svarbus: „Centro poliklinika ne tik prieš žygį patikrins jo dalyvių sveikatą ir paruoš juos išvažiavimui kuo geresnės formos, bet ir visus trejus metus bus mūsų sveikatos užnugaris. Pasitelkiant informacines technologijas konsultuos mus sveikatinimo klausimais, įvertins mūsų pateiktą informaciją apie dalyvių sveikatos būklę“.

Centro poliklinikos direktorius dr. K. Štaras džiaugiasi, kad jo vadovaujamos įstaigos medikai galės prisidėti prie šio itin gero pasiruošimo ir profesionalumo reikalaujančio projekto. „Kadangi bus keliaujama ne vienerius metus ir ne visuomet po civilizuotus kraštus, tad dažno keliautojo sveikatai tai bus rimtas išbandymas. Atsižvelgdami į situaciją, stengsimės padėti kaip tik įmanydami“, – sako dr. K. Štaras.
Pirmoji ekspedicija – jau šį mėnesį

„Misija Lietuva 100“ – tai žygis per pasaulį, skirtas Lietuvos Respublikos šimtmečiui paminėti, Pasaulio Lietuvos idėjai skleisti bei Lietuvai garsinti. Žinomi Lietuvos žmonės bei entuziastingi savo sričių profesionalai žygyje praleis net trejus metus. Į pirmąjį žygio per pasaulį etapą „Misija Lietuva 100” komanda ir bendražygiai pajudės jau liepos 30 d. Visą rugpjūtį vyksianti ekspedicija „Baltoscandia 2016” bus ne tik puikus pasiruošimas prieš ilgąją trejų metų atkarpą, laukiančią po metų. Didelis dėmesys bus skiriamas prof. Kazio Pakšto iškeltai Baltoskandijos idėjai, net aštuoniuose universitetuose skirtingose šalyse bus surengtos šią idėją, žygį bei Lietuvą pristatančios konferencijos.

Comments