,,Misija Lietuva 100″ pristatyta ,,PLJS 2016″ Prienuose

,,Misija Lietuva 100″ pristatyta ,,PLJS 2016″ Prienuose

Misija Lietuva 100Praėjusį savaitgalį „Visuomenės harmonizavimo parke“ netoli Prienų praūžė „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas 2016”. Renginyje buvo galima klausytis žinomiausių šalies atlikėjų koncertų, dalyvauti diskusijose bei pranešimuose kultūros, verslo, mokslo ir politikos temomis. Išskirtinio festivalio teritorijoje buvo įsikūrusi ir žygio per pasaulį „Misija Lietuva 100“ improvizuota stovyklavietė.

Žygio „Misija Lietuva 100“ komandos narės Evelina Razmutė ir Aistė Simėnaitė džiaugėsi, kad renginyje dalyvavo aktyvus ir kultūringas jaunimas: „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime“ susirinko nei su vienu kitu festivaliu nepalyginama publika. Džiaugiamės sąmoningais bei aktyviais lietuvaičiais, kurie noriai domėjosi misija, jos tikslu, palaikė Pasaulio Lietuvos idėją. Nors nemaža dalis jų gyvena užsienyje, tačiau savanoriauti bei bendradarbiauti pasisiūlė puikūs ir aktyvūs žmonės.“

Žygio per pasaulį vadovas G. Babravičius liko patenkintas renginio programa bei organizacija: „Kartais būdavo itin sunku apsispręsti, į kurį pranešimą eiti. Be galo džiaugiuosi spėjęs pamatyti įkvepiančią asmenybę – lietuvių kilmės Holivudo aktorę Rūta Lee. Iš jos energijos, humoro jausmo bei patriotiškumo galėtume pasimokyti kiekvienas. Taip Misija Lietuva 100pat, kad atsirado proga pabendrauti su Andriumi Mamontovu, kuris teigė, kad po mūsų pokalbio apie „Misija Lietuva 100“ naktį negalėjo užmigti ir jau kitą rytą išreiškė norą prisijungti vienokia ar kitokia forma“. Projektu taip pat domėjosi ministras pirmininkas A. Butkevičius, bei palaikymą jau išreiškę A. Kumža bei V. Ušackas.

Daugelis renginio dalyvių stebėjosi „Misija Lietuva 100“ pastogės konstrukcija – ji buvo pastatyta pačių rankomis iš tento, virvių bei keleto medinių stulpų. „Norėjosi renginio svečiams parodyti, kad kartais namus sau galima susikurti iš nieko,“ – pasakojo „Misija Lietuva 100“ dalyvis atsakingas už stovyklavietės techniką, aktyvaus laisvalaikio parduotuvės „Robinzonada“ įkūrėjas Linas Samaška. Jis ne tik renginio svečiams pasakojo apie išgyvenimą ekstremaliomis sąlygomis, rodė improvizuotą pastogės konstrukciją, bet ir savo pavyzdžiu kvietė sveikai bei aktyviai gyventi. Kiekvieną rytą stebindamas į striukes susisukusius renginio lankytojus L. Samaška pradėdavo perplaukimu per „Visuomenės harmonizavimo parke“ esantį tvenkinį.

Pirmoji ,,Misija Lietuva 100″ ekspedicija ,,Baltoscandia 2016″ prasidės jau liepos 31 d. Daugiau sužinokite čia.

Nuotr. asmeninio archyvo ir V. Balkūno.

Comments