2016 m. vasario 2 d., Vilnius. Susitikimas dėl pirmojo ,,Misija Lietuva 100″ etapo šių metų vasarą

2016 m. vasario 2 d., Vilnius. Susitikimas dėl pirmojo ,,Misija Lietuva 100″ etapo šių metų vasarą
Ekspedicija Baikalas,Mongolija-2011RGB-159Projekto “Misija Lietuva 100” būstine tapusioje “Alora” kontoroje įvyko susitikimas, kuriame dalyvavo Lietuvos geografų draugijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo, VšĮ Baltoskandijos akademijos ir žygio “Misija Lietuva 100” organizatorių “Klajūnų klubo” atstovai.
Susitikimo metu aptartos ne tik techninės pirmojo žygio per pasaulį etapo aplink Baltiją pusės, bet ir būdai kaip kelionės metu dar geriau pristatyti prof. Kazio Pakšto Baltoskandijos idėją net penkiose konferencijose skirtingose šalyse.
Pirmasis ,,Misija Lietuva 100″ etapas prasidės 2016 m. liepos 30 d.. Žygis prasidės Kaune, iš kurio visa komanda pajudės į Lenkiją, Vokietiją, Daniją, Švediją, Norvegiją, Suomiją, Estiją bei Latviją, kol galiausiai po daugiau nei mėnesio grįš į Lietuvą. Ši ekspedicija svarbi ne tik tuo, kad kartu su kitomis įstaigomis bei organizacijomis projekto ,,Misija Lietuva 100″ dalyviai skleis prof. K. Pakšto Baltoskandijos idėją, tačiau bus pristatoma ir Pasaulio Lietuva. Taip pat pirmojo žygio etapo metu bus išmėginta ir įvertinta techninė žygio pusė bei priimti sprendimai dėl patobulinimų, kad 2017 m. prasidėsianti žygio per pasaulį antroji dalis, truksianti net trejus metus, praeitų kuo sklandžiau.
Comments