30 diena (2016-08-28)

30 diena (2016-08-28)

12:00 Ryga. Tęsdami filmavimo darbus ekspedicijos dalyviai lankėsi ir užfiksavo Rygos senamiestį. „Latvija — Lietuvos sesuo. Nors šalys skirtingos, tačiau istorija — panaši. Juolab, kad net mūsų kalbos — vienintelės išlikusios iš Baltų kalbų grupės. Manome, kad itin svarbu bendradarbiauti nedidelėms valstybėms. Vieni iš kitų galime labai daug pasimokyti,“ — teigė žygio dalyvė Aistė Simėnaitė.

17:00 Rundalės pilis. „Į šią pilį bandomojo žygio metu keliavome su pašto karietomis 2014 metais. Ekspedicijos „Latvija — Lietuva — Lenkija“ maršrutas buvo nukeliautas žemaitukų veislės žirgais. Džiaugiamės, kad pirmosios žygio per pasaulį „Misija Lietuva 100“ ekspedicijos paskutinis taškas užsienyje — būtent ši, „Klajūnų klubui“ svarbi Rundalės pilis,“ — teigė ekspedicijos vadovas G. Babravičius.

19:00 Antano Narmonto sodyba. „Be galo gera susitikti senus draugus. Džiaugiuosi, kad kartu žemaitukais keliavę iki Juodosios jūros, ir dabar vieni kitų nepamirštame. Šio žygio idėja — didinga ir svarbi, smagu, kad galėjome apie ją padiskutuoti,“ — teigė ekspedicijos „2000km istorijos“ raitelis A. Narmontas, pakvietęs „Baltoscandia 2016“ į savo sodybą. Čia ekspedicijos dalyviai ne tik maloniai praleido laiką, bet ir susipažino su žymiuoju šunimi Alšiu bei ekspedicijos žirgu, žemaituku Kosmosu.

21:00 Pakruojo dvaras. 

Comments