Lietuvos Respublikos šimtmečiui skirtų renginių aptarimas URM

Lietuvos Respublikos šimtmečiui skirtų renginių aptarimas URM

IMG_0027

LR Užsienio reikalų ministerijoje šiandien (balandžio 7 d.) vyko Lietuvos Respublikos 100-mečiui skirtų renginių, į kuriuos būtų įtraukta ir Lietuvos diaspora, neformalios idėjų ir patirčių pasidalinimo grupės susitikimas. Jame dalyvavo žygio „Misija Lietuva 100“ vadovas Gintautas Babravičius ir jo dalyvis Algirdas Kaušpėdas. LR Užsienio reikalų ministerijos  Užsienio lietuvių departamente l. e. p. direktorė Lina Žukauskaitė teigė, kad susitikime sulaukė aktyvių, energingų bei geromis idėjomis tikinčių žmonių, kurių bendrystė, jos akimis, gali tapti globaliu ir prasmingu Lietuvai projektu.

„Šimtmetis – tai dar kartą mums suteikiama didesnio tarptautinio dėmesio „scena“, kuria labai norime tinkamai, profesionaliai, patraukliai pasinaudoti. Tikiu, kad šiame susitikime garbių svečių išreikštos mintys tikrai gali virsti sėkmės istorija, verta Šimtmečio progos,“ – teigė L. Žukauskaitė. Susitikime dalyvavo „Kurk Lietuvai“, PLJO, JTBA, „Investuok Lietuvoje“, „Pasaulio lietuvių žinių“, „Misija Sibiras“ ir kitų organizacijų atstovai.

Žygio „Misija Lietuva 100“ vadovas G. Babravičius džiaugėsi, kad susitikimo metu buvo aptartos svarbios Lietuvos Respublikos šimtmečio minėjimo detalės, iškeltos naujos idėjos bei susitelkta į esamų projektų tobulinimą. „Lietuvos Respublikos šimtmetis – labai svarbi proga kiekvienam save laikančiam lietuviu. Meilę savo šaliai turime išreikšti ne tik mintimis, bet ir darbais, o  šimtmetis – puikiausia proga kiekvienam padėti akmenį į valstybės ateities pamatus,“ – teigė jis.

„Misija Lietuva 100“ – tai Lietuvos Respublikos šimtmečiui skirtas projektas, kurio pagrindinis akcentas – net trejus metus truksiantis žygis per pasaulį. Lietuvos visuomenės veikėjai bei savo sričių profesionalai subūrė ambicingą komandą ir Lietuvos valstybei šimtmečio proga planuoja padovanoti tai, ko pasaulyje dar nebuvo – ištisus 200.000km, važiuojant per 5 kontinentus, o net 40.000km iš jų – bekele ar sunkiai pravažiuojamais keliais. „Nuo Beringo įveikimo prie visureigių pritvirtinus pontonus iki klimato ekstremumų – viskas, ką įveiksime rizikuodami kartais net savo gyvybe, bus skirta lietuviams visame pasaulyje suvienyti ir kalbėti apie naują nacionalinę idėją – „Pasaulio Lietuvą““ – teigia žygio ambasadorius bei dalyvis Algirdas Kaušpėdas.

 

Comments