Pasirašyta ,,Misija Lietuva 100″ ir MRU bendradarbiavimo sutartis

Pasirašyta ,,Misija Lietuva 100″ ir MRU bendradarbiavimo sutartis

Pasaulio Lietuvos ideja ir jos igyvendinimas-7525Balandžio 20 d. Mykolo Riomerio universitete buvo pasirašyta ,,Misija Lietuva 100″ ir MRU bendradarbiavimo sutartis, taip pat pristatyta knyga ,,Diasporos profesionalai: kaip juos telkti kuriant Lietuvos gerovę”.

Pristatyme dalyvavo filosofas Bronislovas Kuzmickas, filosofijos docentas Povilas Aleksandravičius, politologas Adas Jakubauskas,  MRU plėtros ir tarptautinių ryšių prorektoriaus pavaduotojas Šarūnas Sakalauskas, MRU dėstytojas Gediminas Kazėnas, prof. dr. Alvydas Balažentis, filologas Vidmantas Valiušaitis, Aldona Gudelienė ir ,,Misija Lietuva 100″ vadovas Gintautas Babravičius, kuris ne tik pristatė ,,Pasaulio Lietuvos” idėją ir jos įgyvendinimą, tačiau ir susirinkusiesiems pasakojo apie žygį per pasaulį: ,,Apkeliaudami pasaulį kaip vėliavą vešimės ,,Pasaulio Lietuvos idėją. Kiekvienam turėtų būti svarbus ir aktualus bendradarbiavimas su diasporos profesionalais – jie gali ne tik dalintis patirtimi, bet ir pasaulio rinkose pristatyti Lietuvą, kaip patrauklią aktyvių bei išsilaivinusių žmonių šalį. Džiaugiuosi, kad kartu su MRU stengsimės vykdyti mūsų misiją ir telkti kiekvieną lietuvį šalies gerovei kurti”.

Knyga „Diasporos profesionalai: kaip juos telkti kuriant Lietuvos gerovę“ autorių nuomone turėtų būti svarbi tiems, kurie domisi diasporos profesionalų galimybėmis prisidėti prie Lietuvos gerovės kūrimo. Joje apžvelgiami tas galimybes ribojantys ir jas įgalinantys veiksniai, pateikiamos diasporos įtraukimo  politikos ir diasporos organizacijų vadybos rekomendacijos.

 

Comments