Parodos ,,Žinutė pasauliui” atidarymas

Parodos ,,Žinutė pasauliui” atidarymas

DSC_4970Gegužės 3 d. galerijoje „Verdenė“ įvyko Vilniaus miesto mokinių, mokytojų, LEU studentų bei dėstytojų kūrybinių darbų parodos „Žinutė pasauliui“ atidarymas. Paroda skirta Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui pažymėti.

Parodos rengėjai teigė, kad darbui juos įkvėpė jau šią vasarą prasidėsiantis žygis per pasaulį „Misija Lietuva 100“. „Šia paroda siekiame pagilinti žinias apie šalies istoriją, puoselėti kultūrinį ir meninį palikimą, ugdyti kūrybinį mąstymą. Džiaugiamės turėdami puikią galimybę prisijungti ir dalyvauti garsinant Lietuvos vardą pasaulyje,“ – sakė Vilniaus miesto technologijų mokytojų metodinės tarybos pirmininkė Vida Jaruševičiūtė. Atidaryme dalyvavo ir LEU Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto dekanas prof. dr. Virginijus Sruoga, švietimo skyriaus specialistė Birutė Vaitkūnienė, Žemynos gimnazijos ir Sietuvos progimnazės direktorės ir kiti svečiai.

Šventėje dalyvavo ir „Misija Lietuva 100“ vadovas Gintautas Babravičius, dalyviai Gerimantas Statinis, Evaldas Maniušis ir Aistė Simėnaitė. „Smagu matyti, kaip pasėta „Pasaulio Lietuvos“ idėja bei naujienos apie šimtmečiui skirtą žygį sulaukia palaikymo ir išauga į tokias gražias iniciatyvas. Džiaugiamės bendradarbiavimu su Lietuvos edukologijos universitetu bei aktyvia jo bendruomene,“ – teigė žygio dalyvis, rašytojas Gerimantas Statinis.

„Misija Lietuva 100“ – tai Lietuvos Respublikos šimtmečiui skirtas projektas, kurio pagrindinis akcentas – net trejus metus truksiantis žygis per pasaulį. Lietuvos visuomenės veikėjai bei savo sričių profesionalai subūrė ambicingą komandą ir Lietuvos valstybei šimtmečio proga planuoja padovanoti tai, ko pasaulyje dar nebuvo – ištisus 200.000km, važiuojant per 5 kontinentus, o net 40.000km iš jų – bekele ar sunkiai pravažiuojamais keliais. „Nuo Beringo įveikimo prie visureigių pritvirtinus pontonus iki klimato ekstremumų – viskas, ką įveiksime rizikuodami kartais net savo gyvybe, bus skirta lietuviams visame pasaulyje suvienyti ir kalbėti apie naują nacionalinę idėją – „Pasaulio Lietuvą“, – teigia žygio ambasadorius bei dalyvis Algirdas Kaušpėdas.

Renginio nuotraukų galeriją galite rasti čia.

Comments